متره – فهرست بهاء
متره – فهرست بهاء
امروز می خواهیم به معرفی فهرست بهاء و انواع رسته ها و رشته های آن در متره و برآورد بپردازیم. شاید خیلی از شما دوستان با فهرست بهای یک یا دو رشته آشنایی ابتدایی داشته باشید و حتی با آن کار کرده باشید، اما امروز برای معرفی جامع فهرست بها و انواع مختلف آن، تعریف جامع و کاملی را ارائه می کنیم تا درک بهتر و شناخت بیشتری در حوزه متره و برآورد بدست آوردید.
فهرست بها اصلی ترین جزء در بخش برآورد متریال ها و کارهای انجام شده در هر پروژه ای است و شناخت دستورالعمل ها، بخش نامه ها و آیتم های آن برای مهندس مترور، یک امر کاملا ضروری می باشد. پس با ما باشید…
فهرست بها چیست؟
فهرست بها به زبان ساده مقدار ریالی حجم واحد مصالح و یا خدمات قابل ارائه پیمانکاران است.
هر سال سازمان برنامه و بودجه ( معاونت راهبردی ریاست جمهوری) فهرست بهای واحد رشته های مختلف پروژه های عمرانی و مرتبط مانند فهرست بها تاسیسات الکتریکی را منتشر می کند. و یا اینکه سازمانهای مختلف دولتی مانند شرکت های توزیع نیروی برق و شرکت های برق منطقه ای و یا شرکت های بزرگ مانند شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی (مپنا) اقدام به انتشار فهرست بهای مختص خود می کنند.
انواع رسته ها و رشته های فهرست بهاء:
قیمت های پایه ای که در 4 رسته و 15 رشته به تفکیک هر ساله (در اسفندماه) توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری (سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق) تهیه و پس از تصویب شورای عالی فنی به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ می شوند را فهارس بهاء گویند که به قرار زیر هستند:
الف) رسته ساختمان و ساختمان های صنعتی:
1- رشته ابنیه
2- رشته تاسیسات برقی
3- رشته تاسیسات مکانیکی
ب) رسته راه و ترابری:
4- رشته راه، باند فرودگاه و زیرسازی راه آهن
5- رشته راهداری
6- رشته ترمیم نوار حفاری
ج) رسته آب:
7- رشته خطوط انتقال آب، آبرسانی
8- رشته شبکه توزیع آب
9- رشته آبیاری و نهرکشی
10- رشته سد سازی
11- رشته شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب
12- رشته حفاری چاه ها و قنوات
د) رسته منابع طبیعی:
13- رشته آبیاری تحت فشار
14- رشته فضای سبز
15- رشته آبخیز داری
پس متوجه شدید که 15 فهرست بها وجود دارد که در رسته ها و رشته های مختلف وجود دارد. در جلسه بعدی به تفسیر و توضیح فهرست بها می پردازیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.