معرفی مشخصات مصالح در ایتبس

معرفی مشخصات مصالح در ایتبس. امروز قصد دارم منو چهارم نرم افزار ایتبس را برای شما توضیح بدم. منو Define که از لحاظ لغوی به معنای تعریف کردن و مشخص کردن می باشد، یکی از مهمترین منوهای نرم افزار ایتبس است.

از این منو برای معرفی ویژگی های مصالح، تعریف و ساخت مقاطع فولادی و بتنی، دیافراگم های صلب و نیمه صلب، الگوهای بار، حالت های تحلیل و… استفاده می شود.

پروژه ایتبس بتنی

قصد دارم تا دستورات مهم و کاربردی این منو را در چند جلسه به شما آموزش دهم. در این جلسه، دستور اول با عنوان Material Properties را توضیح می دهم. توجه داشته باشید که به طور حتم در هر پروژه ای باید مشخصات مصالح فولادی، بتنی و نیز آرماتورها را به برنامه معرفی کنید.

منظور من از مشخصات جنس، وزن مخصوص، مدول ارتجاعی، ضریب پواسون، مقاومت های فشاری و تنش های لازمه است.

برای این کار باید دستور Material Properties را از منو Define اجرا کنید.

معرفی مشخصات مصالح به ایتبس

سپس پنجره ای برای شما باز می شود که شامل لیستی از سه مصالح پیش فرض در سمت چپ آن می باشد.

نرم افزار ایتبس به طور پیش فرض سه مصالح اصلی ساختمان سازی را در نظر گرفته است که عبارتند از:

1- A992Fy50= Steel  مصالح فولادی

2- 4000Psi= Concrete  مصالح بتنی

3- A515Gr60= Rebar  آرماتورها

معرفی مشخصات مصالح به ایتبس

در سمت راست پنجره باز شده، Add New با توجه به نوع مصالح مد نظر خودتان در پروژه، می توانید یک مصالح با مشخصات جدید تعریف کنید.

گزینه دوم Add Copy of Material نیز از لیست سمت شما یک نسخه کپی بر می دارد و پنجره ویرایش آن را نشان می دهد تا مصالح جدید شما به دلخواهتان اصلاح شود و با تایید به لیست اضافه گردد.

گزینه سوم که Modify/Show Material نام دارد، وظیفه ویرایش و اصلاح مصالح موجود در لیست سمت چپ را دارد به این صورت که با کلیک بر روی آن می توانید پنجره معرفی مشخصات را ببینید و اصلاحات دلخواه را انجام دهید.

فرض کنید که اسکلت ساختمان ما از نوع فولادی است و می خواهیم ویژگی های مصالح فولادی را به برنامه Etabs معرفی کنیم.

برای این کار ابتدا از طریق کلیک بر روی A992Fy50 از لیست سمت چپ و سپس فشردن دکمه Modify/Show Material، پنجره ویرایش مصالح فولادی را باز می کنیم.

معرفی مشخصات مصالح به ایتبس

در این مرحله ابتدا باید یک نام برای مصالح فولادی انتخاب کنیم مثلا F240.

سپس در بخش های پایینی پنجره Material Properties Data باید سایر مشخصات از قبیل وزن مخصوص فولاد W، ضریب ارتجاعی (مدول الاستیسیته) E، ضریب پواسون U، ضریب حرارتی A، مدول برشی G را وارد کنیم.

سپس در بخش انتهایی برای معرفی تنش تسلیم و مقاومت نهایی بر روی Modify/Show Material Property Design Data کلیک کنید و مقادیر Fy و Fu را وارد و سپس دوبار Ok را می زنیم تا مصالح فولادی ما با نام F240 به لیست اضافه شود.

توصیه می کنم برای درک بهتر موضوعات از ویدئوهای هر جلسه که در پایین تصاویر موجود است استفاده کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *