فهرست بها – کاشی و سرامیک و موزایک کاری
فهرست بها – کاشی و سرامیک و موزایک کاری کف اتاق های ساختمان به منظور زیبا سازی و مقاوم سازی کف سازه ها انجام می شود و همیشه جزء مصالح ساختمانی پر استفاده بوده اند.
متره و برآورد کاشی کاری و سرامیک کاری و موزایک ها از جمله ساده ترین و البته پرکاربردترین آیتم های صورت وضعیت نویسی است که در این جلسه از آموزش متره و برآورد به نحوه صحیح استفاده از این فصل در فهرست بهاء می پردازیم.
ملات در نظر گرفته شده برای نصب کاشی کاری و موزاییک های فرنگی و موزاییک های سیمانی ساده و موزاییک های ایرانی ملات ماسه سیمان 1:5 می باشد.
نکات مهم و اساسی برای متره و برآورد کاشی و سرامیک و موزایک کاری عبارتند از:
نوع ملات برای دوغاب ریزی و بند کشی موزاییک های فرنگی و یا موزاییک سیمانی ساده یا ایرانی ملات سیمان و خاک سنگ 1:6 می باشد.
مبنای اندازه گیری سطوح در کارهای کاشی کاری و سرامیک، سطح کار پوشیده شده و نمایان، خواهد بود. کاشی های لعابی و کاشی های کفی (سرامیک) بایستی از نوع درجه 1 ایرانی باشد.
به موزاییک هایی که قشر رویه آن از جنس خود جسم موزاییک بوده و رویه آن صیقلی شده باشد موزاییک سیمانی ساده می گوییم.
به موزاییکی که قشر رویه آن از سیمان پرتلند معمولی و خرده سنگ معمولی (سیاه و سفید) تشکیل شده باشد موزاییک ایرانی می گوییم.
به موزاییکی که قشر رویه آن از سیمان سفید یا رنگی و خرده سنگ های مرمر یا مرمریت نمره 3 و 4 و بیشتر تشکیل شده باشد موزاییک فرنگی می گوییم.
تمام ردیف های مربوط به کاشی کاری، سرامیک و موزاییک فرش براساس مترمربع اندازه گیری می شوند.
مثال: مطلوب است محاسبه کاشی کاری با کاشی لعابی به ابعاد 20*20 تا زیر سقف.
پاسخ:
با توجه به نقشه دیتایل بالا، باید مقدار کار را متره کنیم:
(4.5*3)-(1.5*1.2)= 13.5-1.8= 11.7 m²
با استفاده از جدول فصل بیستم فهرست بها داریم:
11.7 m² * 319500 (Rial) =3738150 (Rial) هزینه کل کاشی کاری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.