درآمد مهندس عمران
درآمد مهندس عمران
مهندسی عمران همیشه جزء رشته های پر متقاضی بوده است اما چرا؟ بیش از 90 درصد دوستانی که مدرک مهندسی عمران دارند، به قصد کسب درآمدهای قابل توجه وارد این رشته شده اند نه از روی علاقه و اشتیاق!
به همین دلیل اکثر آنها در آینده شغلی خود دچار مشکلات شدیدی می شوند که خودشان قبلا فکرشم نمی کردن!
بیکاری روز افزون، خوابیدن پروژه های عمرانی در نقاط مختلف کشور و هزاران مشکل دیگر باعث شده است که امروزه همه فکر کنند کهرشته مهندسی عمران اشباع شده و دیگر نمی توان از آن کسب شغل و درآمد کرد!
باید خدمتتون عرض کنم که کسانی که اینگونه فکر می کنند جزء همان 90% افرادی هستند که نه از روی علاقه بلکه فقط به دلیل موقعیت شغلی، اسم و رسم و درآمد زایی کلان وارد این رشته می شوند!
همه ما مهندسین عمران می دانیم که برخی از مهندسان عمران به شدت به حرفه خود علاقه مند هستند و با هر شرایطی حاضر به همکاری و خدمت رسانی به پروژه های مختلف در شهرهای مختلف هستند، خیلی از این مهندسین زحمت کش و البته کاربلد در ابتدای دوران کاری خود درآمدهای آنچنانی ندارند ولی از اینکه در حرفه خود می توانند حرفی برای گفتن داشته باشن راضی هستند.
اگر از آنها درآمدشان را بپرسید معمولا به شما حرفی نمی زنن و همیشه خدا رو شکر می کنن که حداقل در حیطه تخصصی خود و رشته ای که به آن علاقه واقعی دارن در حال فعالیت هستند. شاید بخواهید بدانید که درآمدهای آنها چقدر است؟ به دور از هرگونه آمار و ارقام و با توجه به تجربیات و وضعیت کنونی بازار به آمار زیر می رسیم:
1- مهندس عمران – اجرا
مهندسین مجری که زحمت اجرای پروژه ها به دوش آنهاست و تعامل مستقیمی با جزء جزء پروژه دارند دارای درآمدهای مختلفی هستند که بازه آن با توجه به نوع شرکتی که در آن مشغول به خدمت هستند متفاوت است
مثلا مهندسان مجری که در شرکت های گرید 1 فعالیت می کنند دارای درآمد ماهیانه بین 2 تا 3 میلیون تومان هستند و اگر گرید شرکت متفاوت باشد این اعداد و ارقام هم کاهش می یابد ولی حداقل حقوق آنها 1 میلیون و 500 هزارتومان گزارش شده است.
2- مهندس عمران – ناظر
مسئولیت تمام و کمال درستی و صحت کارکرد المان های مختلف پروژه های عمرانی به دوش این مهندسین است و طبق تعرفه نظام مهندسی استان ها حقوق و مزایا دریافت می کنند.
حقوق آنها به طور میانگین بین 1 میلیون و 500 هزارتومان تا 2 میلیون تومان است! که بسته به نوع پروژه متفاوت می باشد و این امار به طور متوسط گزارش شده است.
درآمد مهندس عمران
3- مهندس مشاور – محاسب
مهندسین مشاور هم که وظیفه محاسبه و مشاوره پروژه ها را بر عهده دارند طبق تعرفه نظام مهندسی حق الزحمه خود را دریافت می کنند که با توجه به متراژ پروژه متفاوت می شود. ولی به طور معمول بین 1 تا 5 میلیون تومان است.
4- مترور ها
مترورها که تعداد آنها در ایران به شدت کم است درآمدهای خوبی دارن و معمولا به دلیل جایگاهی که در پروژه ها دارن از احترام و پرستیژ کاری ارشمندی برخوردار هستند. حقوق ماهیانه آنها حدود 2.5 تا 3.5 میلیون تومان است.
5- نقشه بردارها
یکی از زحمت کش ترین و حساس ترین حوزه های کاری مهندسی عمران همین نقشه برداری است که مهارت و توانایی خاصی می خواهد شاید بگویید چه مهارتی؟ یه دوربین بر می داریم می ریم کارمون انجام می دیم دیگه؟!!
اگر اینگونه فکر می کنید سخت در اشتباهید! این حرفه سختی های زیادی داره و مهارت منحصر به فردی هم می خواهد! اما در آمدهای آنها بین 3 تا 7 میلیون گزارش شده است. که بسته به نوع شرکت و نوع پروژه این رقم متفاوت است.
درآمد مهندس عمران
6- مهندسین آب و فاضلاب
این رشته به واقع یکی از رشته های نسبتا ساده در مهندسی عمران به حساب می آید و درآمدهای مهندسین فعال در این حوزه هم بین 1 میلیون و دویست هزارتومن تا 2 میلیون و پونصد هزارتومن می باشد!
7- سرپرست کارگاه
سرپرستی کارگاه کار هر مهندسی نیست دوستان عزیز! این سمت در پروژه های بزرگ آنچنان استرس زا است که در برخی از عملیات های پروژه مانند گودبرداری، تنش ها و فشارهای روانی شدیدی روی سرپرست کارگاه وارد می کند!
اما حقوق آنها به نسبت بهتر است و از 2 میلیون تا 10 میلیون تومن گزارش شده است!
8- مدیران پروژه
مدیران پروژه هم که ناظر بر فعالیت های کل کارگاه زیر مجموعه خود هستند وظایف و مسئولیت های سنگینی بر عهده دارن که باعث می شود بازه حقوق آنها بین 5 تا 12 میلیون تومن باشد.
نکات جالب درآمد مهندسی عمران
اما صحبت از درآمدهای برخی مهندسین عمران شد که چطوری این همه پول در میارن؟ نکات جالبی را خدمت شما عزیزان خواهیم گفت تا شاید از زاویه ای دیگر به این رشته نگاه کنید:
* زد و بند و پارتی بازی های روز افزون در ارگان ها و مناقصات مختلف و همچنین سازمان نظام مهندسی استان ها، باعث شده تا عده ای خاص به دنبال کسب پروژه های بزرگ و سودآور باشند و از این راه به درامدهای کلانی می رسند که شاید خیلی از مهندسین عمران تا آخر دوران حرفه ای کار خودشان نتوانند چنین درآمدهایی کسب کنند!
متاسفانه این یک واقعیت تلخ است که بیشتر این افراد نه همه آنها! از تخصص کافی و لازم هم برخوردار نیستن و تنها با داشتن رابطه ها و لینک های قوی، پروژه های خوبی بر می دارن و به اکیپ زیر دست خود می سپارن تا پروژه انجام بشه!
تعامل مالی مناسب، روابط اجتماعی قوی، سبک پوشیدن لباس، صحبت کردن، همکاری با اکیپ زیر دست از نقاط قوت اکثر این مهندسین است.
درآمد مهندس عمران
خیلی از دوستان فکر می کنن که تنها تخصص علمی و تجربی ملاک عمل درامد زایی است و نه اینکه رابطه بازی!!
چه بخواهید چه نخواهید باید در حرفه مهندسی عمران رابطه بازی های قوی داشته باشید و تخصص اینگونه مهندسین نیز در همین نوع برخورد و لینک زدن ها است. با یک گوشی تلفن و زد و بند های مناسب و به اصطلاح برد برد می توانند درامدهایی بدست بیارن که واقعا زندگی اونها رو متحول می کنه! اما آیا این کار برای همه مهندسین شدنیه؟؟
متاسفانه خیر! این کار برای افرادی ممکن است که از قبل لینک های قوی داشتن و یا در خلال روند کسب تجربه در دوران حرفه ای خود به این گروه ها ملحق شده اند!
تجربه، تخصص، هوش، رابطه بازی، تواضع، خوش حسابی، اعتبار کاری خوب، تیم فنی قوی می تواند از اصلی ترین تخصص های لازم برای ورود به این عرصه باشد.
* اما خیلی از دوستان عزیز و همکار هم هستن که بعد از کسب تجربه های چند ساله و حرفه ای شدن در حوزه کاری خود اقدام به تاسیس شرکت می کنن و به صورت قانونی وارد مناقصات می شوند و روند ترقی خود را طی می کنن و به زندگی مرفهی می رسند.
اینگونه افراد از ایتدای کار نه پارتی داشتن نه رابطه بازی قوی و فقط از روی تخصص و معرفی نصفه و نیمه وارد یه کار با حقوق 0 تومن به مدت چند ماه شده ان و بعد از کسب تجربه و تحمل سختی های روحی روانی با همت و قدرت خود تصمیم به ورود به این حوزه می گیرن و معمولا هم بسیار معتبر و متخصص و قابل اعتماد هستن!!!
علاقه، تخصص، هوش بسیار بالا، خلاقیت در کار، ایده پردازی، حل مسائل پیچیده، همت و پشتکار بسیار بسیار بالا!! از ویژگی های بارز این قشر افراد است که معمولا آوازه تخصص آنها به اقصی نقاط شهر و شهرهای اطراف می رسد!
درآمد مهندس عمران
پس اگر می خواهید در حرفه مهندسی عمران به سطح رفاهی خوبی برسید باید جزء دو مورد بالا باشید که صد البته مورد اول خیلی راحت تر و کار آمد تر از راه دوم است.
به جرات می توان گفت که راه اول تنها برای 10% از مهندسین عمران جوابگو است! پس اگر جزء راه دومی هستید روال کار را برای شما توضیح دادیم و چاره ای جز این نیست!
دوستان عزیز موارد گفته شده کاملا واقعی بوده و سیویل 2 همیشه بر اطلاع رسانی واقعی تاکید داشته است!
آمار دست مزدها و درآمدها با توجه به نوع پروژه ها و شهری که پروژه در آن اجرا می شود متفاوت هستن ولی بیش از 95% موارد همین اعداد و ارقام را تایید می کنن.
مطلب بعدی: مهندس عمران شدم چطوری کار بگیرم؟ و چطوری یک مهندس عمران موفق بشم؟
دوست خوبم برای افزایش درآمدت من کمکت می کنم رو این دکمه کلیک کن و آموزشا رو ببین تا بتونی ده سال جلو بیفتی.
سلام
دمتون گرم همه این چیزایی که گفتین عین حقیقته.تو مملکت ما فقط بند پ جواب میده البته با یه کمی تلاش میشه موفق شد
سلام اطلاعات واقعی را ارائه کرده اید اما چگونه باید در نظام مهندسی لینک یجاد کرد ؟
سلام وقت بخیر
فقط با استفاده از داشتن پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی و همچنین تعامل کاری با عوامل دارای نفوذ در سازمان.
تکلیف منی که تازه فارغ التحصیل شدم چیه؟ واقعا هیچ کاری بلد نیستم،نه حرفه خاصی دارم نه بازار عمران جایی برای من داره.
چکار باید بکنم از کجا شروع کنم؟
لطفا بهم بگید.
سلام برای مشاوره با شماره 09351685566 تماس بگیرید.
باسلام به نظر من اگه کسی میخواد رشته مهندسی بخونه باید اول بره هنرستان تا بی تجربه از دوره دوم بیرون نیاد …..☺
تو مملکت ما مدیر زیاده شاید باورتون نشه ولی من تازه15سالمه که این حرف رو میزنم ولی واقعیه تو مملکتی که ذغال از مرغ گرون تره هیچ توقعی نداریم الحمدالله هنوز زنده ایم
درود،میزان حقوق کارشناس دفتر فنی در پروژه ساختمانی داخل شهر اصفهان برای سال نود و هشت چقدر هست؟سه سال سابقه کار دارم و هیژده ماه از آن بیمه دارد،سپاس
سلام وقت بخیر، رنج قیمت توافقی هست الان بین 2200 تا نهایت 3500 هست.
سلام …!
من مهندس عمران هستم در افغانستان در وزارت انرژی و آب و شرکت های ساختمانی سرک سازی بحیث مهندس عمران وظیفه اجرا کرده ام حالا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت پروره و ساخت تحصیل میکنم میتوانم ما حقوق مناسیب در ایران کارکنم